Αξιοθέατα

Επισκευτείτε τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα

Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και ένας από τους καλύτερα διατηρημένους ναούς της κλασικής αρχαιότητας, ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα χτίστηκε τον 5ο π.Χ. αιώνα από τον Ικτίνο, γι’ αυτό συγκρίνεται σε σπουδαιότητα με τον Παρθενώνα. Η ιστορία λέει ότι οι κάτοικοι της γειτονικής Φιγαλείας τον αφιέρωσαν στον Απόλλωνα, όταν τους βοήθησε να ξεπεράσουν μια μεγάλη επιδημία, γι’ αυτό και τον ονόμασαν Επικούριο (αυτός που βοηθάει).

Θαυμάστε τον Ναό της Αγ. Θεοδώρας

Ο μύθος λέει ότι, πριν από το μαρτυρικό θάνατό της, η Αγία Θεοδώρα προσευχήθηκε να γίνουν τα μαλλιά της δέντρα, το αίμα της ποτάμι για να τα ποτίζει και το σώμα της ναός. Γι’ αυτό και η μικρή εκκλησία του 12ου μ.Χ. αιώνα στηρίζει δεκαεπτά μικρά και μεγάλα δέντρα που φυτρώνουν στη στέγη της, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα άφθονα νερά που αναβλύζουν από τα θεμέλια της.

Ανακαλύψτε τους καταρράκτες της Νέδας

Η Νέδα είναι ένα από τα ελάχιστα ποτάμια στην Ελλάδα με θηλυκό όνομα, που το διατηρεί από τα αρχαία χρόνια. Το όνομά της προέρχεται από τη νύμφη Νέδα. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Δίας γεννήθηκε στο Λύκαιον όρος και η Νέδα ήταν μία από τις τρεις νύμφες που βοήθησαν τη Ρέα στη γέννα. Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες του ποταμού πέφτουν από ύψος 7m (ο μικρότερος) και 20m (ο μεγαλύτερος) και σχηματίζουν όμορφες, τιρκουάζ βάθρες που – ειδικά το καλοκαίρι – δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες για μια γρήγορη δροσιστική βουτιά.

Περιπλανηθείτε στη μεσαιωνική πόλη της Καρύταινας

Η Καρύταινα αναφέρεται για πρώτη φορά τον 13ο μ.Χ. αιώνα και είναι σήμερα ένας ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός, καθώς διατηρεί έντονο το χρώμα της μεσαιωνικής καστροπολιτείας, με τις πολλές βυζαντινές εκκλησίες να συμπληρώνουν την εικόνα. Κύριο αξιοθέατο είναι το καλοδιατηρημένο Φράγκικο κάστρο της, χτισμένο στην κορυφή του λόφου, που μεταξύ άλλων αποτέλεσε ορμητήριο του Κολοκοτρώνη την εποχή της ελληνικής επανάστασης.

Περπατήστε στα δρομάκια της Ανδρίτσαινας

Χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια καταπράσινη πλαγιά του Λυκαίου Όρους, η Ανδρίτσαινα είναι μια πόλη που αναπτύχθηκε τον 12ο – 13ο μ.Χ. αιώνα. Η πόλη υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται να θαυμάσουν τα αρχοντικά, τα πλακόστρωτα σοκάκια αλλά και την πλατεία της με τον αιωνόβιο πλάτανο και τη μοναδική θέα στο οροπέδιο. Είναι η πατρίδα του Πρωτοφιλικού Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου. Διαθέτει αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο, καθώς και τη σημαντικότερη επαρχιακή βιβλιοθήκη της χώρας, με χιλιάδες μοναδικής αξίας τόμους, δωρεά του εξ Ανδριτσαίνης Αγαθόφρονα Νικολόπουλου.

Κάντε μια εκδρομή στη Αρχαία Ολυμπία

Οι πρώτες ενδείξεις ανθρώπινης παρουσίας στην Ολυμπία ανάγονται στην 4η χιλιετία π.Χ., ενώ υπήρξε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας και ο τόπος τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας. Δίκαια είναι ένας από τα πιο διάσημους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο και, εκτός από το καινούργιο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων και το φημισμένο Αρχαιολογικό μουσείο, ένας λόγος να τον επισκεφτείτε είναι για να νιώσετε την ξεχωριστή του ενέργεια.

Δραστηριότητες στην Φύση

Mountain Bike

Οι δασικές διαδρομές και τα χαρτογραφημένα μονοπάτια γύρω από το Abeliona Retreat είναι λες και φτιάχτηκαν ειδικά για τα τρακτερωτά λάστιχα των mountain bikes. Μαλακό χώμα, υψομετρικές διαφορές και συνεχείς εναλλαγές τοπίου, φτιάχνουν το ιδανικό φόντο για να προσθέσετε μια μικρή δόση αδρεναλίνης στην ημέρα σας, αλλά και να γυμνάσετε όλο σας το σώμα.

Rafting στο Λούσιο

Θεωρείται μια από τις πιο πλήρεις και όμορφες διαδρομές στην Ελλάδα, μια και ο συνδυασμός του Αρκαδικού φυσικού τοπίου και των εντυπωσιακών περασμάτων είναι πραγματικά μοναδικός. Κρυστάλλινα νερά, κάθετοι βράχοι, φυσικά τούνελ από φυτά και δέντρα καθώς και σπάνια πουλιά, προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία για όλους, αφού το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι καλή φυσική κατάσταση και γνώση κολύμβησης.

Rappel

Η πολυμορφία του τοπίου με τα πολλά βουνά και φαράγγια, μας δίνει τη δυνατότητα για εντυπωσιακές εναέριες καταρριχήσεις. Μάθετε τα βασικά της τεχνικής του rappel, θαυμάστε τη θέα από ψηλά, “περπατήστε” σε κάθετους βράχους και προσγειωθείτε με ασφάλεια. Το τεράστιο χαμόγελο στα χείλη σας και μια περιπέτεια που θα διηγείστε για χρόνια, είναι απλά η επιβράβευση για το θάρρος σας.