Walker gazing the view of the forest

Apollo Trails

Ταξίδι στο Άχρονο

Απολαύστε τις διαδρομές μέσα στο χρόνο, από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας έως και σήμερα. Επισκεφτείτε το Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, τα λείψανα του αρχαίου ιερού του Πανός, τα εκπληκτικά πέτρινα αλώνια και τους παλιούς νερόμυλους. Μαγευτείτε από τις εναλλαγές της φύσης που ακολουθούν τη ροή του νερού. Περπατήστε μέσα στο επιβλητικό καστανόδασος, τις βελανιδιές, τις παλιές καλλιέργειες και τα ρέματα με τους πλατάνους. Όλο αυτό το ταξίδι, μέσα από γραφικούς οικισμούς και ξωκλήσια, που δείχνει σαν ένα ταξίδι στο χρόνο, δεν είναι παρά ένα ταξίδι στο άχρονο. Γιατί όταν απολαμβάνεις αυτό που κάνεις, παύεις να έχεις την αίσθηση του χρόνου.

Μονοπάτια

Το δίκτυο των Apollo Trails αποτελείται από 3 διαδρομές και συνδέεται με τα μονοπάτια του Πάνα, του Δία, και της Ρέας. Η κάθε μία από αυτές έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τη δική της γοητεία. Ανακαλύψτε τες.

Περισσότερα

Τοποθεσία

Στα σύνορα των νομών Αρκαδίας, Ηλείας και Μεσσηνίας βρίσκονται τα Apollo Trails, τα οποία με κέντρο την Αμπελιώνα καλύπτουν την περιοχή ανάμεσα στον Επικούρειο Απόλλωνα, το Λύκαιο Όρος και τη Νέδα.‌‌‌‌

Περισσότερα

Εμπειρίες

Αν θέλετε να εμπλουτίσετε τις πεζοπορικές σας εξορμήσεις και με άλλες εμπειρίες, η περιοχή προσφέρει πλήθος από αξιοθέατα και δραστηριότητες στη φύση, που θα σας συγκινήσουν και θα σας συναρπάσουν.

Περισσότερα

Πληροφορίες

Σήμανση Μονοπατιών Apollo Trails

ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Οδικώς από Αθήνα

Μέσω Εθνικής Οδού Αθηνών/ Κορίνθου – Εθνικής Οδού Κορίνθου/ Τρίπολης – Βγαίνετε στην έξοδο της Μεγαλόπολης. Και μετά ακολουθείτε τη διαδρομή: Καρύταινα – Ανδρίτσαινα – Κόμβος Επικούρειου Απόλλωνα – Αμπελιώνα. (Σύνολο 253χλμ)

Οδικώς από Καλαμάτα

Διαβολίτσι – Κάτω Μέλπεια – Αμπελιώνα.

Οδικώς από Πάτρα – Πύργο

Πύργος – Ανδρίτσαινα – Αμπελιώνα

Μπότες πεζοπορίας, καπέλο, αντηλιακό, μακρύ παντελόνι και μπατόν θεωρούνται απαραίτητα. Προτείνουμε επίσης να μην περπατάτε ποτέ μόνοι και να έχετε πάντοτε μαζί σας ένα σετ πρώτων βοηθειών. Ένας φακός και ένα καλά φορτισμένο κινητό τηλέφωνο θα σας φανούν χρήσιμα σε δύσκολες καταστάσεις.

  • Πάρτε μόνο αναμνήσεις, αφήστε μόνο αποτυπώματα. Καθώς τα μυρμήγκια και τα μέλη του ζωικού βασιλείου δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει τον τρόπο να διασπούν το πλαστικό, σας παρακαλούμε να μην αφήνετε σκουπίδια στα μονοπάτια ή γύρω από αυτά. Στους οικισμούς υπάρχουν κάδοι!
  • Εάν κρυώνετε μην ανάψετε φωτιά! Προσπαθήστε να ζεσταθείτε απλά περπατώντας πιο γρήγορα!
  • Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας δεν θα βοηθήσει ούτε εσάς ούτε το δάσος έναντι του κινδύνου πυρκαγιάς!
  • Οι ντόπιοι δεν είναι τουριστική ατραξιόν! Εάν θέλετε να τους φωτογραφίσετε ζητήστε το ευγενικά!
  • Εάν συναντήσετε κάποια πόρτα που να κόβει το μονοπάτι, περάστε ελεύθερα. Αφήστε την όπως τη βρήκατε, είτε ανοικτή είτε κλειστή.
  • Παρακαλούμε να περπατάτε μόνο σε μονοπάτια. Κάποιος λόγος πρέπει να υπάρχει που για τόσους αιώνες οι άνθρωποι επέλεξαν να περπατούν σε αυτά και όχι αλλού!

Η μελέτη και η υλοποίηση του δικτύου μονοπατιών έγινε από:

Η Paths of Greece (Μονοπάτια της Ελλάδας) είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείριση που ασχολείται με την ανάδειξη και την προβολή δικτύων πεζοπορικών μονοπατιών στην Ελλάδα .